ANHOLT – ISSELBURG EN OMGEVING

In het stroomgebied van de Oude IJssel, ofwel de Issel in het Duits, liggen Anholt en Isselburg. Aantrekkelijk zijn het imposante kasteel en het er vlakbij gelegen wildpark de Anholter Schweiz. Over de slingerende rivier kunnen kanotochten worden gemaakt. My Kanutours & more biedt bijzondere tochten aan. De regio is ook aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen, mede dankzij Ponyhof Leiting, een speel- en doepark.

Kasteel Wasserburg Anholt
Een van de grootste kastelen van het Münsterland, gebouwd in de 12e eeuw, gelegen aan de zuidelijke rand van Anholt. In een deel van het kasteel bevindt zich nu het Parkhotel Wasserburg Anholt. Het museumgedeelte herbergt een porselein-, meubel-, wapen- en schilderijencollectie waaronder een Rembrandt. De uitgestrekte tuinen rondom het kasteel en het in Engelse stijl aangelegd park bieden o.a. een watertuin, een doolhof en een bloemenweide. Schloss 1, Anholt, tel. (0049) 2874 45353. www.fuerst-salm.de. Direct achter het kasteel ligt Golfclub Wasserburg Anholt.

Biotoop Wildpark Klein-Zwitserland
De Anholter Schweiz is een kopie van het Zwitserse Vierwoudstedenmeer, kompleet met een Zwitsers chalet en een rotslandschap. Hier vindt u grote volières en wildbanen met inheemse dieren. O.a. kerkuilen, visotters, vossen, herten, geiten en ezels leven hier in hun natuurlijke omgeving. In het speciaal aangelegde berenbos wonen 3 bruine beren en 6 kraagberen. Pferdehorsterstrasse 1, Isselburg, tel. (0049) 2874 45355. Voor meer informatie zie www.anholter-schweiz.de.

Ponyhof Leiting Isselburg
In dit speel- en doepark voor kinderen is er een leuke speeltuin en de kinderen kunnen paard- of ponyrijden of een rondje met de “Western-Express” rijden. Met de “Riesen-Tandems”, een fiets voor 10, 12 of 16 personen kunnen ook volwassenen een fietstocht maken. Alte Bundesstrasse 3, Isselburg, tel. (0049) 2873 757., Voor meer informatie zie www.ponyhof-leiting.de.

St. Pankratiuskerk Anholt
Deze als basiliek gebouwde neo-Romaanse kerk uit 1862 is door kerkschilder prof. F. Stummel gedecoreerd. De talrijke met de hand vervaardigde wandtegels zijn van de hand van Wilm Rinck. Met name het gebruikte glazuur is zeer bijzonder! Een rondleiding met gids door de kerk is mogelijk.

Meer informatie
Neem contact op met het Isselburger Verkehrsverein, Markt 9, Isselburg, tel. (0049) 2874 942344.

Kerk van Issel