Pareldag Oude IJsselstreek 21 mei 2018

Tweede Pinksterdag van 10.00 tot 17.00 zal de tweede editie van de Pareldag Oude IJsselstreek plaatsvinden. Dit jaar gaat de tocht door Megchelen, Gendringen en Voorst. De fietstocht is zo’n 25 kilometer en start en eindigt in Openluchttheater Engbergen te Gendringen. Elk jaar fietsen we door een ander deel van de gemeente met de daarbij behorende ‘Parels' op het gebied van cultuur en natuur.

Het is dus niet zomaar een fietstocht maar het staat bol van activiteiten bij de ‘’Parels’” in deze kernen. Daarbij valt te denken aan het Kluunpand, een mooi stukje natuur waar de IVN wat vertelt over deze omgeving. Ook wordt aan de route door Gendringen informatie gegeven over het project Groene Grotestraat. Op een Limousin Vleesveebedrijf  in Megchelen wordt een rondleiding gegeven en vertelt men over de achtergrond van het 'Beter Leven Keurmerk'. De naoorlogse noodwoning de Moezeköttel  is open en daar zijn ook speciale activiteiten. Er zijn verschillende ateliers open,  bij de Korenmolen in Voorst worden rondleidingen gegeven en in een unieke groene omgeving kan men genieten van het Berkenhofconcert. Daarnaast is er nog theater, een koor, een gitariste met mooie zelf gecomponeerde liedjes, en zo nog veel meer. Het is een afwisselende route door het buitengebied en door de kernen. Tevens is er voldoende horeca onderweg. De route is gedurende de week voorafgaand verkrijgbaar bij de VVV  of op Tweede Pinksterdag bij het startpunt Openluchttheater Engbergen. Laat u verrassen in onze mooie gemeente!

De Pareldag wordt georganiseerd door enkele toeristisch ondernemers en de VVV. Het initiatief is voortgekomen uit een netwerkdag voor toeristische ondernemers. Deze werkgroep heet ''Laat zien wie je bent'’ en wil de identiteit van de gemeente naar voren laten komen. Dit doen ze door parels van de verschillende kernen in een fietstocht aaneen te rijgen. Dit zijn grote parels, maar kunnen ook kleine unieke verrassende of bijzondere parels zijn.

Op Facebookpagina Pareldag Oude IJsselstreek wordt iedere week een nieuwe ‘’Parel’’ getoond.