Open Monumentendag zaterdag 14 september 2019

Indien niet anders genoemd, zijn de monumenten en activiteiten geopend tussen 10.00 en 16.00 uur.

 

Open Monumentendag in Oude IJsselstreek
Kasteel Wisch, Laan van Wisch 4, 7061 CX Terborg.


Open Monumentendag heeft dit jaar het thema Plekken van plezier. Wat dacht je van een picknick of een wandeltocht in de tuin van Huis Wisch of varen met de Iesselganger vanaf Terborg naar de plek van het eerste kasteel Wisch, dat op de Heuven stond? Of op zondag een afwisselende fietstocht vanuit Megchelen. Op 14 en 15 september is er van alles te beleven en kun je bij de verschillende monumenten waar de witgele vlag van de Open Monumentendag wappert, gratis naar binnen. 

Monumentenprijs
De monumentenprijs wordt dit jaar uitgereikt  aan de familie Van Lent, eigenaar van het Deurvorstpand in Terborg. Met veel respect voor de bouwkundige stijl  en gevoel voor historisch karakter heeft het Deurvorstpand een hernieuwde uitstraling gekregen die recht doet aan de historische  omgeving bij de ingang van de Terborgse Hoofdstraat en de Laan van Wisch. De uitreiking vindt plaats rond 16.30 uur.
 
Programma Open Monumentendag zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 Oude IJsselstreek
Centraal Informatiepunt: 
In de tuin aan de zijkant van Huis Wisch vindt u het centraal informatiepunt waar u informatie over de Open Monumentendagen kunt krijgen. Op deze Plek van Plezier vindt een aantal activiteitenplaats: de entree is gratis. De  dag  wordt  om  10.00  uur  geopend  door wethouder Janine Kock waarbij ook iets van u  gevraagd wordt. Komt allen en doe mee! Jonkvrouw Olga Vegelin en haar zoon jonkheer Philippe zullen ook aanwezig zijn.
Picknick:
Tussen 12.00-13.00 uur wordt er gepicknickt in de tuin, burgemeester Otwin van Dijk komt hem openen!  U kunt zich hiervoor tot 10 september aanmelden via  picknickomd@gmail.com,  bij Ten Böhmer schoenen of  via 06-1628   7956. De   kosten   zijn € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen (tot  12  jaar) die u ter plekke op de dag zelf kunt afrekenen.         
Muziek: 
Terborg heeft veel meer muziek dan u denkt! Koren, harmonie, bands en solisten (duo), voor alle leeftijden. Voor u treden ze (bijna) allemaal op tussen 11.00 en 16.00 uur.       
Modeshow:
Tussen de muziek door zijn er verschillende modeshows.       
Kinderactiviteit:       
De kinderen kunnen vliegeren bij het kasteel!.       
Wandelen:
Er zijn drie routes uitgezet namelijk door de tuinen van Huis Wisch, op eigen houtje of om 11.00 u en 14.00 u onder leiding van een IVN gids. En een wandeling door Terborg op zoek naar Plekken van Plezier. Routekaartjes zijn bij het centraal infopunt verkrijgbaar.

 

Meer informatie: Download hier het gehele programma.