34e Gendringse Fietsdagen van 13 t/m 16 juni

 

De routes van deze middag/avond fietsvierdaagse lopen weer deels door Nederland, maar ook door het Duitse grensgebied. Een schitterende gelegenheid om weer eens grenzeloos te genieten van de mooie omgeving.

De start is elke dag van 15.30 uur tot 19.00 uur en men kan binnenkomen tot 22.00 uur bij café/restaurant te Pas in Gendringen. Op zaterdag starten we tussen 11.30 uur en 13.00 uur en wordt het festijn om 16.00 uur afgesloten met een grote verloting, waarbij een fiets te winnen is. Daarnaast worden er waardebonnen verloot en de ijzeren beeldje DRU-watertoren.

De deelnameprijzen voor de fietsdagen zijn: €3,- voor 1 dag, €5,- voor 2 dagen en € 8,- voor alle dagen. Elke deelnemer die minimaal 3x meefietst kan, tegen een vergoeding van €1,- vragen om een herinneringsmedaille.
Op zaterdag wordt er gezorgd voor gezellige muziek op het terras (bij slecht weer binnen). Bij deze gezellige sfeer hoort ook een hapje waarvoor gezorgd kan worden door restaurant Te Pas. Van 15.00 tot 16.00 uur is het zgn. happy hour. Dit jaar eindigt de route op vrijdagavond bij Elektro Blumer aan de Grotestraat met wat extra aandacht van de ondernemers voor de deelnemers.

De traditionele Gendringse Fietsvierdaagse is een schitterende gelegenheid om op de fiets te genieten van onze mooie omgeving en op verhaal te komen in de Achterhoek. De tochtenmakers van de VVV laten de deelnemers telkens weer een onverwacht stukje Nederlands en Duits Grensgebied ontdekken. Onderweg op de rustplaats is er gelegenheid om even op adem te komen, loten te kopen en voor een lekkere versnapering.
En voor de thuisblijvers is het mogelijk om op zaterdag de fietsers (en evt. wandelaars) te verwelkomen met een bos bloemen. Een gebruik dat met de jaren groeit.
Zoals elk jaar is de organisatie in handen van de VVV Oude IJsselstreek in samenwerking met de ondernemersvereniging Gendringen (OVG)delen op zaterdag 16 juni Op zaterdag is er tevens een wandeltocht van circa 12 km. Starttijd tussen 11.30 en 13.00 uur.
Kosten zijn 3 Euro per persoon.