23e Achterhoeks Fietsweekend, van 10 t/m 13 mei

Vier dagen fraaie routes fietsen door het Achterhoekse coulissenlandschap vanuit Varsseveld.  De routes zijn uitgezet over goed berijdbare wegen en paden. U krijgt bij de start een duidelijke routebeschrijving mee. Tevens zijn de routes uitgepijld. De controles zijn steeds in uitstekende en sfeervolle horecagelegenheden.

De start is in de Van Pallandtsporthal in Varsseveld, starttijd 9-13 uur.
De afstanden zijn 40 en 60 km, waarbij u op de controleplaats (na 20 km) steeds kunt kiezen welke afstand u die dag wilt afleggen. De routes gaan iedere dag in een andere richting. 

Donderdag, 10 mei (Hemelvaartsdag) De fietstocht brengt ons via Idink naar Silvolde en vandaar verder door Terborg, Etten, buurtschap Rafelder en door Azewijn, vanwaar je de mooie coulissen ziet van het Montferland en door tot het rustpunt in Lengel. De lus gaat via Lengel, ‘s-Heerenberg en omgeving Stokkum en verder via Duits grondgebied richting Borghees door naar het mooie Elten en om vervolgens door het mooie heuvelgebied Montferland terug te fietsen via ‘s-Heerenberg naar het rustpunt in Lengel. De terugtocht gaat via Azewijn, Varsselder en Ulft waar we de Oude IJssel over steken en dan via Sinderen terug naar de finish in Varsseveld.

Vrijdag 11 mei Op de 2de dag van dit Achterhoeks fietsweekend 2018 fietst u door het natuurgebied van de Vennebulten naar het glooiende gebied van de buurtschap Barlo naar onze controlepost in het kerkdorp Vragender. De zogenaamde lus van de 60km route voert u door het dorp Lichtenvoorde en vervolgens onder ander over aangelegde en goed onderhouden fietspaden. Het slotstuk van deze route gaat door het Kloosterbos nabij Bredevoort en het glooiende deel van de buurtschap Dale om via het fietspad langs de Aaltenseweg terug te keren bij de van Pallandthal, het eindpunt van deze fietstocht. 

Zaterdag 12 mei De fietstocht van 2018 gaat richting Hengelo Gld. Via de Slangenburgse bossen langs Zelhem naar de controle in Hengelo. De z.g. lus brengt ons door de buurtschap Linde, het dorp Vorden, en de buurtschap Delden. Na 2e controle in Hengelo de terugweg over het Hengelse zand en het Wolfersveen. Langs Halle naar de finish in Varsseveld. 

Zondag 13 mei Deze route gaat door het Idink over bosrijke paden en wegen richting De Heurne voor de tussenstop. De lus van 20 km gaat gedeeltelijk door Duitsland,via de Aa rivier, langs  het kerkje van Fürst Zu Salm Salm in Anholt richting Süderwick  en weer richting onze tussenstop. Vanaf hier gaan we via diverse kerkepaden richting Lintelo en de Slingebeek terug naar het startpunt.
 
Heeft u geen zin om 4 dagen te fietsen, dan is minder fietsen geen probleem. U kunt iedere dag vertrekken vanaf 9.00 uur en u dient voor 18.00 uur weer afgestempeld te hebben.
Het inschrijfgeld bedraagt € 9,00 voor volwassenen zonder herinnering en € 11,00 voor volwassenen met herinnering. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Dagkaarten kosten € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen.