24e Achterhoeks Fietsweekend, van 30 mei t/m 2 juni 2019

De start is iedere dag tussen 9.00 en 13.00 uur in de Van Pallandtsporthal in Varsseveld. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 voor volwassenen (excl. Consumpties). Het is uiteraard niet verplicht om vier dagen te fietsen er kan ook een dagkaart gekocht worden voor € 3,50.  Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. 
Op Hemelvaartsdag start voor de 24e keer het Achterhoeks Fietsweekend in Varsseveld. De verrassende nieuwe routes zijn uitgezet over goed berijdbare wegen en paden door het Achterhoekse coullissenlandschap. De afstanden zijn 40 en 60 km, waarbij op de controleplaats (na 20 km) deelnemers kunnen kiezen welke afstand ze die dag willen afleggen. De routes gaan iedere dag in een andere richting.  Bij de start krijgen deelnemers een duidelijke routebeschrijving mee en de route is uitgezet met pijlen. De controles zijn steeds in uitstekende en sfeervolle horecagelegenheden.         
Donderdag Hemelvaart 30 mei 2019.
We starten het fietsweekend op Hemelvaartsdag met een route naar Meddo. Vanaf het startpunt in Varsseveld gaan we via de Vennebulten, Aaltense Goor verder richting Barlo en Vragender naar het rustpunt in het kerkdorpje Meddo. De lus voor de route van 60 km. gaat verder door het landelijk gebied van de buurtschappen Huppel, Henxel, langs rand van Winterswijk en recreatieplas ‘t Hilgelo terug naar het rustpunt in Meddo.  De terugtocht fietsen we richting Zwolle bij Groenlo dat we rechts laten liggen en later via de westkant van Vragender en zuidkant van Lichtenvoorde verder door de Vennebulten terug naar de finish in Varsseveld.
Vrijdag 31 mei 2019
De tweede dag van het Achterhoeks Fietsweekend gaat door het frisse groen van het Zuider- en Noorderbroek van Varsseveld. Langs de beek en ongerepte natuurgebied met heidevelden komen we bij Zelhem. Via de beboste en stilgelegde “vuilnisbelt” bereiken we de controlepost Coens Pannenkoekenhuus.  De 60km. route gaat via “Golfclub ’t Zelle” en het circuit de Varsselring terug naar het rustpunt. Via de Witte Brink en wegen rondom Doetinchem en IJzevoorde en Westendorp bereiken we de finish. 
Zaterdag 1 juni 2019 
Deze dag gaat de fietstocht richting Bredevoort via De Heurne, IJzerlo en Aalten naar Boekenstad Bredevoort voor de pauze en controle. De lus brengt ons deze dag naar Haart, Woold, Miste, en Slingeplas om weer terug te komen bij de controle. De terugweg gaat via bijzondere paadjes in en rondom Aalten naar de finish in Varsseveld.
Zondag 2 juni 2019
Op deze laatste dag loopt de route via enkele kerkepaden naar Sinderen, Bontebrug en recreatiegebied Engbergen naar de controlepost Aschwinhuus in Azewijn, die op 20 km van de start ligt. De lus van ruim 20 km loopt via kasteel Bergh naar de Rhein-promenade in Emmerich. Hier zijn diverse plekjes om te zitten en te genieten van het uitzicht over de Rijn. Vandaar gaat de route via Netterden terug naar Azewijn. Het laatste stuk gaat via de Paasberg in Terborg en het Idinkbos terug naar Varsseveld.