Wijngoed Montferland

Er zijn twee geheel verschillende wijngaarden aangelegd. Op rivierklei, rijk aan mineralen en voedingstoffen, groeien de druiven van wijngaard 't Oerlegoed. De druiven worden op biologische wijze geteeld, dus zonder het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. In de wijngaard wordt veel aandacht geschonken aan een gezonde bodem, een rijk insectenleven en stimulerende planten-en bloemengroei. Valken verjagen de schadelijke vogels. In de wijngaard wordt voornamelijk met de hand gewerkt, zoals het snoeien, scheutdunnen, opbinden en oogsten.
Wijngaard Bergherbos is totaal anders. Deze ligt op een heuvel, gericht op het zuiden en de bodem is schraal. Zand en kiezel en een grondwaterstand van meer dan 8 meter maken het voor de druif een stuk lastiger om de juiste voeding te vinden. Maar dit maakt de wijn van deze wijngaard ook bijzonder en levert een topwijn op. Door de inzaai van bloemen en kruiden in combinatie met de vele rozen en lavendel waant de bezoeker zich even in de wijngaarden van Frankrijk.
Een bezoek aan Wijngoed Montferland is meer dan een wandeling door de wijngaarden. U wordt gastvrij ontvangen en rondgeleid door wijnboer Leon Masselink en hij vertelt u graag over zijn werk en zijn wijnen.
U kunt een kijkje nemen in de wijnmakerij, de wijnkelder en wijnen proeven in de wijnproeverij of buiten op een heerlijk terras, omringd door wijngaarden en weilanden. Voor groepen kunt u bij Wijngoed Montferland terecht voor bijzondere arrangementen en uitstapjes op maat. In samenspraak met de wijnboer kunt u de bestaande arrangementen aanpassen aan uw eigen wensen.

Praktische informatie

Doelgroep
groepen Ja
gezinnen Ja
volwassenen Ja

Dag Van Tot
Woensdag 14:00 18:00
Vrijdag 14:00 18:00
Zaterdag 14:00 18:00