Van Bezetting tot Vrijheid, 75 jaar bevrijding!

In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Om de gruwelijkheden van deze oorlog nooit te vergeten heeft het Ettens Mannenkoor (ruim honderd leden) het plan opgevat om op een indrukwekkende wijze bij dit feit stil te staan. Voor onze vrijheid hebben honderdduizenden jonge soldaten het groots denkbare offer gebracht en dat mag nooit worden vergeten.
In het historisch centrum van Etten wordt 3 avonden getracht om de ellende van de Tweede Wereldoorlog uit te beelden. Het Ettens Mannenkoor denkt dat dat verhaal het beste kan worden verteld in de openlucht waar ruimte is voor historische legervoertuigen en re-enactmentgroepen (Duits en Canadees).
Voor ruim een week zal het verkeer in Etten worden omgeleid. Er is iedere avond plaats voor ruim 1000 bezoekers op de tribune.

Aan dit regionale gebeuren werken mee.
Het Ettens Mannenkoor, Harmonie Onderling Genoegen, Toneel Vereniging Etten, City of Apeldoorn Pipes and Drums, Royal Canadian Legion Branch 005, Re-enactmentgroepen (Duits en Canadees), Keep Them Rolling en tientallen figuranten.

Leeftijd jeugd Alle leeftijden
Voorzieningen betaling