Smartphoneroute: Commiezen in de Smiezen (44 km)

Commiezen in de Smiezen - 44 KM
Vanaf de molen bij Van Hal fiets je door het prachtige grensgebied over smalle wegen richting Dinxperlo. Daarna passeer je de grens en fiets je Duitsland in. Via het buitengebied bereik je de stad Isselburg. Je kunt hier even een korte stop maken om koffie te drinken. Even verderop fiets je afwisselend in Duitsland, Nederland of op de grens. Voor de bewoners van het grensgebied was smokkelen een 'way of life'. Bijna iedereen had er wel mee te maken. Smokkelen was vaak een oplossing en niet geheel zonder gevaar. Dat levert een heleboel spannende verhalen en grappige anekdotes op.

Downloadinstructies 

De routebundel ‘routes vol cultuurhistorie’ kun je aanschaffen via een online vouchercode of via een boekje met daarin een vouchercode. In deze routebundel zitten de volgende smartphone fietsroutes: Commiezen in de Smiezen (44 km), Gebaande Padenk (52 km) en  de wandelroute: Water en IJzer (14 km). 

Route downloaden via een boekje met vouchercode (€4,99)

1. Koop het boekje ‘Routes vol cultuurhistorie’ met daarin een unieke vouchercode. Verkrijgbaar bij VVV Oude IJsselstreek.
2. Ga op je smartphone naar www.abellife.nl
3. Klik op ‘activeer code’
4. Ga in de app naar ‘instellingen’ en link je account. 

Route downloaden via online vouchercode (€2,99)

1. Koop online een unieke vouchercode via de AbelLife webshop
2. Download de gratis AbelLife app in de appstore 
3. Ga op je smartphone naar www.abellife.nl
4. Klik op ‘activeer code’
5. Ga in de app naar ‘instellingen’ en link je account.

Praktische informatie

Tocht/Route
Afstand 44
Route kenmerken Abellife route
Toelichting startpunt Je kunt de route op verschillende punten starten. Start de route en de app wijst je de dichtstbijzijnde start locatie.