Open Kerken Varsseveld en Sinderen

Altijd al benieuwd geweest naar de prachtige glas-in-lood ramen van de Grote of Laurentiuskerk in Varsseveld? Of wilt u wel eens weten hoe de Keurhorsterkerk in Sinderen aan haar naam komt? Of bent u nieuwsgierig naar de geschiedenis van de Antoniuskapel op Sinderen?
In de maanden juni, juli en augustus worden de Laurentiuskerk in Varsseveld en de Antoniuskapel op Sinderen weer opengesteld voor bezoekers. De Kapel is woensdag- en zaterdagmiddag open van 14.00 tot 17.00 uur. De Laurentiuskerk in Varsseveld is open op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn op die dagen vrijwillige gidsen en gastvrouwen/heren aanwezig om informatie te verstrekken over de gebouwen en de historie daarvan. 
GESCHIEDENIS
De oudste kerkelijke gegevens over Varsseveld gaan terug tot 1150, toen de graven van Lohn er woonden en toezicht hielden. In 1723 is de Laurentiuskerk bij een grote dorpsbrand gedeeltelijk verwoest en daarna in de huidige vorm opgebouwd. Resten van de oorspronkelijke kerk zijn nog te zien aan de noord- en zuidzijde van de
toren: oersteen, een materiaal uit de omgeving, waaruit de kerk was opgetrokken.
ROEMRIJK VERLEDEN
Op Sinderen zijn de rustiek gelegen Antoniuskapel en de daar achter liggende begraafplaats stille getuigen van een
roemrijk verleden. Ooit heeft daar op een steenworp afstand het Huis Sinderen gestaan. De veelal adellijke bewoners vervulden een belangrijke rol in het Sinderense leven van alledag als werkgever en landheer.
KEURHORSTERKERK In het vrije landschap tussen Varsseveld en Sinderen ligt de Keurhorsterkerk uit 1887, de kerk is te bezichtigen op afspraak, fam. Klein Wolterink Tel. 0315-617460.
Voor meer informatie www.pgvarsseveld.nl

Praktische informatie

Vanaf Vrijdag 1 juni 2018 tot Vrijdag 31 augustus 2018

Dag Van Tot
Woensdag 14:00 17:00
Zaterdag 14:00 17:00

Kapelweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
7065 BB, Sinderen