Museumwinkel Halte Bontebrug; monumentale kruidenier en bakkerij

Beleef de sfeer van weleer op een uniek plekje. Natuurlijk rinkelt de originele winkelbel bij binnenkomst, en staat daar de originele grutterskast met geëmailleerde naamplaatjes op de vele laden en vakken. ‘Bloedworstkruiden’, ‘gort’ en ‘griesmeel’….
De oude kassa en koffiemolen pronken op de toonbank. In de oude bakkerij lijkt het net alsof de bakker ieder moment kan binnenlopen. De geur van meel en vers gebakken brood vult de ruimte. De originele oven, bakkersfiets, troggen, mixers en blikken staan te wachten op gebruik.
Lesley en Ivor zijn samen met hun kinderen de derde en vierde generatie ‘Helmink’ die het pand sinds 1937 bewonen. Gelegen aan de toenmalige doorgaande weg tussen Doesburg en Gendringen vormde Halte Bontebrug een aangename onderbreking van de reis. De tramhalte voor de deur vormde voor velen uit Dinxperlo de begin of eindhalte.   
Halte Bontebrug biedt een klein assortiment aan streekproducten en producten uit grootmoeders tijd zoals oud Hollands snoep, nostalgisch speelgoed, nougat, koekjes, bakproducten, metworst, zeep, koffie en thee. Net als vroeger wordt het snoep in papieren puntzakken geschept en ook de worst hangt boven de toonbank. Indien gewenst kunt u mooie cadeaupakketten samen laten stellen.

Praktische informatie

Zien, Doen & Beleven
Type bedrijf voedingsmiddelen
Rondleidingen Ja
Productverkoop/museumshop Ja
Type museum ambacht,stads- en streekhistorie

Dag Van Tot
Vrijdag 09:00 17:00
Zaterdag 09:00 17:00

* Buiten deze openingstijden bent u op afspraak ook van harte welkom. Vaak ook bij fiets- en wandelevenementen geopend.