Min40celsius - TIJDELIJK GESLOTEN

Bezoekerscentrum Min40celsius gaat over het landschap van de Achterhoek, de ijstijden en alles wat onder onze voeten ligt verscholen. Sta oog in oog met het skelet van een wolharige neushoorn of de kop van een mammoet!

Sporen van de ijstijd zijn nog altijd zichtbaar in het landschap. En in de bodem vinden we fossielen en resten van ijstijdzoogdieren uit de tijd dat de temperatuur in de winter – 40 graden celsius was of zelfs nog kouder.

Waar een paar miljoen jaar geleden walvissen en haaien zwommen ontstaat tijdens de ijstijden de Achterhoek. De zee verandert langzaam in een landschap met woeste rivieren en rivierduinen. Landijs van meer dan 200 meter dik schuift als een bulldozer over poolwoestijnen en grassteppen. Mammoeten en neushoorns leven er samen met de neanderthaler, terwijl hyena’s en leeuwen vechten om het kadaver van een wisent.

Zie, voel en hoor de ijstijden: een spannende periode waarin de Achterhoek is gevormd.

Kinderfeestjes
Voor meer informatie over kinderfeestjes en het programma kijk je hier.

Excursies en Arrangementen
Regelmatig worden er excursies georganiseerd. Voor groepen ook mogelijk op afspraak.
Kijk hier voor de verschillende arrangementen.

• Je kunt het museum op de reguliere openingstijden bezoeken.
  • Advies is om je vooraf per mail aan te melden.
    Vermeld het aantal bezoekers
    Maak melding wanneer je of een mede-bezoeker ziek is, niest, hoest, koorts heeft of in de afgelopen twee weken in contact is geweest met een Corona-patiënt.
    Geef aan in welk tijdvak je Min 40 bezoekt. Tussen 13:30-15:00 uur of tussen 15:15-16:45 uur.
Het aanmeldverzoek wordt beoordeeld en u ontvangt een bevestiging of afwijzing per mail.

Bron: Min40celsius

Vanaf Maandag 1 juni 2020 tot en met Vrijdag 1 januari 2021

Dag Van Tot Van Tot
Zondag 13:50 15:00 15:15 16:45
Woensdag 13:50 15:00 15:15 16:45

* Op feestdagen gesloten |Meldt je vooraf aan | Kies een tijdvak: Tussen 13:30-15:00 uur of tussen 15:15-16:45 uur.