Kleurrijke kunstroute 30 km

De route van 30 km met een optionele lus van 17 km is gratis verkrijgbaar bij VVV Ulft, of download de route via deze link of via de link onderaan deze pagina. Tevens kunt u de route downloaden in gpx bestand.
Welkom in Oude IJsselstreek! De Oude IJssel, die hier door het landschap slingert, vormt de bakermat voor de oudeste ijzergieterijen van Nederland. Ontdek het zinderende DRU Industriepark, recreatiegebied Engbergen en trap door het afwisselende rivierenlandschap. Op verschillende plekken passeert u bijzonder kleurrijk straatmeubilair, gemaakt van gietijzer. Deze ornamenten komen van de hand van ontwerpers Schabracq en Postma.
Alexander Schabracq is een Nederlands beeldend kunstenaar.
Kenmerkend aan zijn werk zijn exotische totempalen en vreemdsoortige wezens. Hij laat zich insprieren door het surrealisme en de Pop-art.
Samen met kunstenaar Tom Postma ontwierp hij in de jaren '90 het monumentale en sculpturale straatmeubilair op het Rokin en het Damrak in Amsterdam.
Het meubilair is gemaakt van gietijzer en heeft een expressieve vormgeving.
De straatmeubels zijn in 2013 door de gemeente Amsterdam geschonken aan de gemeente Oude IJsselstreek.
De geschiedenis van Oude IJsselstreek is sterk verweven met de ijzerindustrie en daar sluiten de ornamenten goed bij aan.
Het meubilair is opgeknapt met gebruik van veel kleur, en geplaatst op diverse plekken in het stroomgebied van de Oude IJssel. De kleurrijke lichtmasten, banken en paaltjes verassen in het landschap en geven het een wonderbaarlijk tintje.

Praktische informatie

Vervoer
Parkeren bij accommodatie Ja
Betaald parkeren Nee