Happen en Trappen Oude IJsselstreek

Happen en Trappen: de lekkerste fietstochten van Nederland en België. Nieuwe smaken in de Oude IJsselstreek is een dag lang fietsen door een prachtige omgeving en heerlijk eten bij vijf verschillende restaurants voor € 39.95.
De route begint met koffie en wat lekkers bij De Roode Leeuw in Terborg. Daarna volgt een voorgerecht bij De Ploeg in Varsseveld, en een soepje Koffieboerderij Groot Nibbelink in Sinderen. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij Het Schaftlokaal in Ulft en het dessert bij restaurant Van der Eem in Terborg.
In deze regio gaat de menselijke geschiedenis ver terug: de oude rendierjagers leefden hier al, later gevolgd door de Franken en Romeinen. Ook in dit gebied heeft de laatste de ijstijd invloed gehad, getuige de lokale reliëfverschillen. Op verschillende plekken steken kleine heuvels 1 tot 5 meter boven de omgeving uit. Dit worden de ‘Varsseveldse kopjes’ genoemd. In Sinderen waren vroeger vele onverharde paden die de functie hadden van kerken- en landbouwpaden. Over de kerkenpaden gaat de de tocht verder richting rivier de Oude IJssel en Ulft. 
Vanaf de 18e eeuw vestigden zich hier verschillende ijzergieterijen. Inmiddels zijn deze ‘ijzerhutten’ verleden tijd, maar het verleden heeft in Ulft een nieuwe toekomst gekregen. Een van de meest aansprekende ijzerbedrijven was DRU. Deze gieterij ging in 1754 van start, sloot haar deuren in 1973 maar werd in 2009 heropend. Ditmaal onder de naam DRU Cultuurfabriek, hét lokale centrum voor culturele en creatieve activiteiten. Een goede bestemming voor een inspirerende tussenstop, voordat we terugfietsen naar Terborg. 
Van ijstijd tot ijzerindustrie; zowel de mens al de natuur hebben in de Oude IJsselstreek sporen nagelaten. Hier fiets je met het verleden de toekomst in.

Praktische informatie

Tocht/Route
Afstand 39
Route typering Natuurroute,Recreatief