Grote Kerk Varsseveld

Altijd al benieuwd geweest naar de prachtige glas-in-lood ramen van de Grote of Laurentiuskerk in Varsseveld? Of wilt u wel eens weten hoe de Keurhorsterkerk in Sinderen aan haar naam komt? Of bent u nieuwsgierig naar de geschiedenis van de Antoniuskapel op Sinderen? De komende maanden worden deze kerken weer opengesteld voor bezoekers. Er zijn op die dagen vrijwillige gidsen en gastvrouwen/heren aanwezig om informatie te verstrekken over de gevouwen en de historie daarvan.
GESCHIEDENIS De oudste kerkelijke gegevens over Varsseveld gaan terug tot 1150, toen de graven van Lohn er woonden en toezicht hielden. In 1723 is de Laurentiuskerk bij een grote dorpsbrand gedeeltelijk verwoest en daarna in de huidige vorm opgebouwd. Resten van de oorspronkelijke kerk zijn nog te zien aan de noord- en zuidzijde van de toren: oersteen, een materiaal uit de omgeving, waaruit de kerk was opgetrokken.
MONUMENTEN Een rondje langs deze kerkgebouwen kunt u zelf samenstellen via de knooppuntenroutes of via de fietstocht Varsseveldse- en Sinderense Monumenten, die te koop is bij de VVV of bij de genoemde kerken. U kunt desgewenst op elk punt van de route starten. De routes brengen u op de mooiste punten van de omgeving, zoals de prachtige fietspaden aangelegd door de St. Kerk- en Fietspaden Sinderen e.o., voorzien van bankjes om uit te rusten en te genieten van de prachtige natuur in de Achterhoek.

Praktische informatie

Dag Van Tot
Woensdag 14:00 17:00
Vrijdag 14:00 17:00
Zaterdag 14:00 17:00

* Geopend in de maanden juni, juli en augustus.