GEANNULEERD Huntenkunst 2020

Huntenkunst staat in 2021 gepland op 28, 29 en 30 mei.

De manifestatie
Huntenkunst is een kunstmanifestatie, bedoeld voor professioneel werkende kunstenaars en galeriehouders. Het accent ligt daarbij op de kunstenaars en hun werk.
Tijdens het weekeinde in mei presenteren ruim 240 kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk.

Het ontstaan
In 1993 werd Huntenkunst voor het eerst gehouden in het buurtschap Veldhunten. Dankbaar werd gebruik gemaakt van de Ulftse Galerie bij de Boeken. Er is nog steeds een uitstekende samenwerking tussen beide organisaties. Het karakter van pioniers in de cultuur werd nog eens onderstreept door het feit dat de eerste beurs plaatsvond in een tent, waar ruim 80 kunstenaars uit diverse landen hun werk tentoonstelden.

Vast concept
Huntenkunst wil een platform bieden aan kunstenaars uit de hele wereld. Het evenement biedt zodoende volop gelegenheid tot het leggen van contacten. Daarnaast wil de organisatie de belangstelling van het publiek wekken voor hedendaagse beeldende kunst. Gestreefd wordt naar het aanbieden van diversiteit zowel in stijl als techniek. De aanwezigheid van de kunstenaar geeft de bezoeker gelegenheid met de maker van gedachten te wisselen. Het internationale karakter van de beurs uit zich in het feit dat dertig landen zijn vertegenwoordigd. Behalve uit Nederland zijn kunstenaars o.a. afkomstig uit Duitsland, Oostenrijk, Zweden, België , Frankrijk, Zuid-Korea, Argentinië, Brazilië en Rusland. Interessant zijn de verschillende invloeden, die te ontdekken zijn in verband met de afkomst van de kunstenaars. Dit jaar zijn van de deelnemers meer dan 60% nieuw, hetgeen Huntenkunst interessant en verrassend blijft maken. Jaarlijks wordt een land uitgeroepen tot themaland.

Estland themaland
Dit jaar exposeren acht kunstenaars uit Estland hun werk. Centraal in de expositiehal komt het Estlandse paviljoen. Tegelijkertijd exposeren zij ook in de Galerie bij de Boeken op het DRU Industriepark. De expositie staat gepland van 4 mei tot 14 juni onder de titel ‘De Estlanders komen!’. Tijdens de opening (24 mei om 16.00 uur) zal de ambassadrice van Estland Mw. Kaili Terras spreken.

Niew project
Het project met afgestudeerde studenten van Artez Arnhem was vorig jaar succesvol. Ook het komende evenement zal er speciale aandacht voor jonge kunstenaars zijn. Er is weer een speciaal paviljoen ontworpen, waarin acht pas afgestudeerde kunstenaars van Artez hun werk kunnen exposeren. Het project werd vorig jaar mede ondersteund door de provincie Gelderland.

Huntenkunst 2020 op CD
In 1999 is Huntenkunst begonnen met het uitgeven van een CD, waarop naast een cv, een selectie van het werk van de kunstenaar is terug te vinden. De uitgave is te beschouwen als een catalogus. Daarnaast wordt in het kort de geschiedenis van Huntenkunst en haar werkwijze in woord en beeld belicht.

Waar Huntenkunst tot leven komt
De SSP-hal is een voormalige productiehal (5500m2), waar ooit de befaamde DRU-pan gefabriceerd werd. Eind mei wordt hier een ‘kunstdorp’ gebouwd. De inrichting zorgt er voor dat de toeschouwer steeds weer een nieuwe expositie-ruimte binnenloopt. De ‘kunststraten’ leveren een samenleving op, die kleur en vorm vooropstelt. Je bent letterlijk ergens anders, ergens waar verwondering en schoonheid de boventoon voeren en je deelgenoot maken van de innerlijke wereld van je medemens.  

Praktische informatie

Vervoer
Eigen parkeerterrein Ja
  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 10.00
Kinderen Gratis toegang   tot 12 jaar onder begeleiding

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 15 mei 2020 17:00 21:00
Zaterdag 16 mei 2020 10:00 20:00
Zondag 17 mei 2020 10:00 18:00