EXPOSITIE DE FINNEN KOMEN

DE KUNSTENAARS
Op humoristische wijze schildert ANNA AHO haar portretten in acryl, haar onderwerp is vaak de vrouw die realistisch wordt weergegeven. De uitdrukking van beweging is bij Aho belangrijk.
Ook realistisch zijn de olieverfschilderijen van ELINA SARLIN. De mens wordt er individueel afgebeeld en wordt omgegeven door alledaagse attributen zoals een strijkijzer, stofzuiger of een verzameling kleding. Opmerkelijk zijn de afsnijdingen zoals het half weergeven van gezichten
Het duo YLVA HÖLLANDER en MARJAANA RANTAMA werken samen en houden zich bezig met filmen en fotografie. Zij combineren filmbeelden met muziek afkomstig van hun eigen band Finsk Filmindustri.
De olieverfschilderijen van ELINA FÖRSTI getuigen van een geheel eigen stijl. Zij werkt met sprekende contrastrijke kleuren en gaat uit van kleuren en vormen. Al haar schilderijen ademen duidelijk dezelfde sfeer uit en worden daardoor gemakkelijk als haar werk herkend.
Van TIMO SAILARANTA zijn eveneens olieverfschilderijen waarbij kleuren een grote rol spelen. Hij neigt tot abstractie. De voorstellingen worden gereduceerd tot vlakken, die met elkaar een compositorisch spel aangaan.
Van een heel ander sfeer zijn de gouaches van ANNE TOMPURI. Zij kiest juist voor zwart-wit tegenstellingen om daardoor licht- en donkereffecten te bewerkstelligen. Haar personen worden verhuld in donkere gewaden met uitsparingen bij de ogen. Het resultaat zijn doordringende ogen, gehuld in een waas van geheimzinnigheid, waarbij de ogen hun dwingende rol blijven behouden.

Praktische informatie

Leeftijd
Leeftijd jeugd Alle leeftijden

Vanaf Maandag 20 mei 2019 tot en met Zaterdag 29 juni 2019

Dag Van Tot
Maandag 14:00 20:00
Dinsdag 14:00 20:00
Woensdag 14:00 20:00
Donderdag 14:00 20:00
Vrijdag 14:00 20:00
Zaterdag 10:00 14:00

Hutteweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
7071 BV, Ulft