Expositie Can art be the toothless tiger that bites Trump?

Onmiddellijk na de inhuldiging van de 45ste Amerikaanse president Trump op 20 januari 2017 kondigde Klein een wedstrijd aan waar in totaal 74 kunstenaars op reageerden en 140 werken werden ingestuurd. Veel unieke werken in de meest uiteenlopende technieken zoals olie- en acrylschilderijen, olie- en pastelkrijt, papier- en materiaalcollages, aquarellen, tekeningen, grafiek en foto's. De jury bekroonde het werk van Katja Struif "Moldy bacon/Beschimmeld spek" met de eerste prijs. De publieksprijs (tweede prijs) is nog niet uitgereikt, omdat - op verzoek van de deelnemende kunstenaars - de oorspronkelijk eenjarige kunstcampagne nu als reizende tentoonstelling tot het einde van Trump’s tijdperk zal rondtrekken.

In het Portiersgebouw is een deel van deze kunstwerken te zien en er liggen stemkaarten. Welke inzending heeft volgens de bezoekers de nodige ‘bijtkracht’? Op vrijdagavond 15 november speelt Greg Shapiro (Can the Netherlands be second please?) in de theaterzaal de cabaretvoorstelling The Madness of King Donald. Na afloop van deze voorstelling wordt de lokale publieksprijs bekend gemaakt.

De expositie Can art be the toothless tiger that bites Trump is van zaterdag 2 tot en met vrijdag 15 november te zien in de foyer van het Portiersgebouw op het DRU Industriepark. De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Portiersgebouw (kijk voor actuele tijden op de website www.dru-industriepark.nl). 

Praktische informatie

Tijdens openingstijden van het portiersgebouw