Antoniuskapel in Sinderen

Bent u nieuwsgierig naar de geschiedenis van de Antoniuskapel op Sinderen? Of wilt u wel eens weten hoe de Keurhorsterkerk in Sinderen aan haar naam komt? Of bent u nieuwsgierig naar de glas-in-lood ramen van de Grote of Laurentiuskerk in Varsseveld? De komende maanden worden deze kerken weer opengesteld voor bezoekers. Er zijn op die dagen vrijwillige gidsen en gastvrouwen/heren aanwezig om informatie te verstrekken over de gevouwen en de historie daarvan.
SINDEREN De Antoniuskapel in Sinderen is op woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 14.00 – 17.00 uur. Op Sinderen zijn de rustiek gelegen Antoniuskapel en de daar achter liggende begraafplaats stille getuigen van een roemrijk verleden. Ooit heeft daar op een steenworp afstand het Huis Sinderen gestaan. De veelal adellijke bewoners vervulden een belangrijke rol in het Sinderense leven van alledag als werkgever en landheer.
MONUMENTEN Een rondje langs deze kerkgebouwen kunt u zelf samenstellen via de knooppuntenroutes of via de fietstocht Varsseveldse- en Sinderense Monumenten, die te koop is bij de VVV of bij de genoemde kerken. U kunt desgewenst op elk punt van de route starten. De routes brengen u op de mooiste punten van de omgeving, zoals de prachtige fietspaden aangelegd door de St. Kerk- en Fietspaden Sinderen e.o., voorzien van bankjes om uit te rusten en te genieten van de prachtige natuur in de Achterhoek.

Soort gebouw Kapel

Dag Van Tot
Woensdag 14:00 17:00
Zaterdag 14:00 17:00

* In de maanden juni, juli en augustus.

Kapelweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
7065 BB, Sinderen