Expositie van 21 april t/m 13 mei 2018

Ria Wiendels Schilderijen
In de loop van meer dan 35 jaar als schilder, heeft zij een heel eigen stijl kunnen ontwikkelen. Abstractie zal haar nooit vervelen: het boeit bovenmatig en daagt uit nieuwe vormen en technieken te proberen. Het maken van een kunstwerk is steeds het begin van een nieuwe reis waarbij kleur en figuratie samen een eenheid vormen. Horizontale en verticale lijnen verdelen de vlakken, de kleuren raken of overlappen elkaar. Sommige kleuren en vormen worden gecamoufleerd, andere verdwijnen en weer andere komen te voorschijn. Haar kleurgebruik geeft een dynamiek aan elk schilderij.

Gerard Dietvorst, Peter Rutten, Anneke Hendriks, Lonneke Jans en Ria Wiendels. Sculpturen in brons en...
Enige jaren geleden kwamen zij in contact met Loek Hambeukers (beeldhouwer/ kunstenaar die zich vooral toelegt op brons). Door hem raakten zij gefascineerd in het werken met brons. In het hele ambachtelijke proces van het aanbrengen van gietkanalen, het in vormen, het schuren, afwerken en patineren ligt een enorme uitdaging. Wanneer het gegoten wordt is het resultaat altijd weer verrassend. Naast bronzen beelden worden er ook beelden in steen en keramiek geëxposeerd.

Freddie Hooijmaaijer. Sieraden
Freddie is ruim 20 jaar geleden in de Gruitpoort in Doetinchem, begonnen met een cursus edelsmeden. Daar is zij razend enthousiast geworden voor het vak. Daarnaast heeft ze een vakopleiding in Schoonhoven gevolgd. Ze werkt o.a. vanuit haar eigen atelier. Ze raakt geïnspireerd door dagelijkse dingen, die ze vertaalt in strakke, soms technisch moeilijk uitvoerbare vormen. Ze maakt bij voorkeur gebruik van zilver, soms in combinatie met goud of stenen.

Vanaf Zaterdag 21 april 2018 tot en met Zondag 29 april 2018

Dag Van Tot